Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Цитування Булгакова в рекламі було визнане образою росіян

23 листопада 2010, 16:19
1209
1
Реклама

Управління Федеральної антимонопольної служби Росії по Пермському краю винесло укладення у справі, збудженому по порушенню рекламною групою "Леге Артис" Закону "Про рекламу". Група визнана винної в поширенні неналежної реклами що "порочить честь і гідність перм'яків".

У укладенні експертів говориться: "В результаті обговорення члени Ради одноголосно вирішили визнати, що реклама, розміщена на центральних вулицях Пермі, містить ознаки порушення частини 6 статей 5 ФЗ "Про рекламу" в частині використання в рекламі образливих виразів. Рекомендовано порушити справу відносно рекламодавця вказаної реклами".

Скандальною рекламою, що розділила жителів міста на два табори, виявилася цитата з класичного твору Михайла Булгакова "Собаче серце": "У чергу, сукині діти, в чергу"!.

Директор агентства "Леге Артис" Антон Толмачев проводить аналогії з ліцензійною касетою з художнім фільмом "Собаче серце", в якому звучить та ж фраза, але на обкладинці немає ніяких вказівок на тещо для перегляду цього фільму є обмеження за віком або іншим ознакам. Значить, фільм, що містить цю цитату дозволений для будь-якої аудиторії. На самій книзі М. Булгакова теж немає ніяких позначок, що вона не рекомендована для дітей.

"Ми вважаємо, що усього лише використовували цитування доступного літературного джерела. А образливою яку-небудь фразу можна рахувати лише у тому випадку, якщо вона адресована конкретній людині"- пояснює рекламник свою позицію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини