Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати підняли місцеві податки і дозволили міняти їх в течії бюджетного періоду

18 листопада 2010, 14:52
1571
0
Реклама

Верховна Рада затвердила статтю 294 розділи XIV проекту Податкового кодексу "Спеціальні податкові режими", згідно якої змінюються ставки місцевого податкувстановлювані щорічно органами місцевого самоврядування.

Згідно з документом, ставки податку встановлюються щорічно сільськими, селищними і міськими радами залежно від виду госпдіяльності з розрахунку на календарний місяць в межах:

а) на території населених пунктів з чисельністю населення понад 500 тис. чоловік - від 20 до 600 грн.

(було: на території населених пунктів з чисельністю населення понад 150 тис. чоловік - від 200 до 600 грн.);

б) на території населених пунктів з чисельністю населення від 150 до 500 тис. чоловік - від 20 до 400 грн.;

(було: на території інших населених пунктів - від 20 до 200 грн.);

в) на території інших населених пунктів - від 20 до 200 грн..

Рішення про встановлення ставок податку, їх зміна приймаються і офіційно оприлюдняться органами місцевого самоврядування до 1 липня поточного бюджетного періоду і набувають чинності з початку наступного бюджетного періоду.

Помітимо, що був виключений п.5 цієї статті, згідно з яким ставки податку є незмінними впродовж бюджетного періоду, на який вони встановлені органами місцевого самоврядування.

Фізособи, що здійснюють госпдіяльність по місцю державної реєстрації і в іншому населеному пункті України, отримують одно свідоцтво платника податків і сплачують податок по ставці вже не 1 500 грн., а 600 грн. з розрахунку на календарний місяць.

Також був вилучений п. 9. статті 294, згідно з яким ставки податку, визначені в цій статті, підлягають щорічній індексації на індекс споживчих цін, встановлений Законом про держбюджет на відповідний рік.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини