Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Посилений контроль за заповненням і зберіганням бланків держактів на землю: сьогодні набуває чинності наказ Держкомзему

15 листопада 2010, 10:15
532
0
Реклама

З сьогоднішнього дня почне діяти наказ Держкомзему від 30.08.2010 № 631уточнюючий порядок заповнення бланків держактів на право власності на земельну ділянку і на право постійного користування земучастком, викладений в тій, що відповідає Інструкції.

Так, заповнювати бланки держактів будуть тільки співробітники держпідприємства, визначеного Держкомземом, а організовувати підписання заповнених бланків будуть самі терорганы Держкомзему. При цьому забороняється передавати бланки держактів на руки фізособам або юрособамокрім випадків передачі їх безпосередньо відповідним держорганам для підписання, заповнення і реєстрації.

Уточнюється також, що у разі перебування ділянки у власності декількох осіб, держакт видається особі, уповноваженій співвласниками земучастка.

Держкомзем доповнив Інструкцію положенням, що передбачає умови видачі нового держакту замість зіпсованого, загубленого (пошкодженого) : по-перше, наявність в тероргане Держкомзему другого екземпляра держакту і документації по землеустрою, а також відомостей про земучастке і її власника (користувачі) в держреєстрі земель; по-друге, розміщення власником (користувачем) інформації про загублений держакт в місцевих друкованих ЗМІ і відсутність яких-небудь відомостей за результатами публікації впродовж місяця.

У Інструкції з'явився новий розділ - "Зберігання бланків і держактів", передбачаючий досить строгий контроль за збереженням не лише нових, але і зіпсованих, пошкоджених і невиданих держактів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини