Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДАІ представила зміни до ПДД

12 листопада 2010, 14:06
7410
13
Реклама

На офіційному сайті ДАІ МВС України з'явилася нова версія проекту Правил дорожнього руху. Це вже друга, але ще не остаточна редакція прийдешніх змін. У Департаменті ДАІ говорять, що ці пропозиції складені на основі судової практики подів по адміністративних порушеннях і кримінальних справах по ДТП.

Так, в проекті з'явився пункт, що вимагає від водія у разі зупинки автомобіля співробітником ДАІ вийти з машини на тротуар чи узбіччя, при цьому "не створюючи загрози для себе і інших учасників дорожнього руху". Зараз в Україні водій має повне право не виходити з авто на вимогу співробітника міліції. І це загальносвітова практика.

Є також ініціатива усувати від управління транспортними засобами водіїв, які знаходяться у хворобливому або втомленому станіпо аналогії з п'яними водіями. Яким чином інспектори ДАІ визначатимуть міру втоми або хворобливості - доки загадка.

Як повідомив начальник відділу вивчення проблем безпеки дорожнього руху при ДАІ Олексій Балдинрізниця між діючими ПДД і майбутніми - десь 40%. Тобто, 40% усіх положень діючих правил піддалися в тій або іншій мірі змінам.

Держкомпідприємництва вже досяг домовленості з ДАІ про створення робочого гурту, який вивчить можливість оптимізації процедури техогляду. Група вивчає можливість передачі контролю над ТЕ страховим компаніям, а також включення транспортного збору у вартість пального. Керівництво ДАІ вже заявило про готовність передати право проведення ТЕ страховим компаніям.

Одним з найхворобливіших нововведень для власників авто може стати чергове підвищені штрафів за порушення ПДД. У цьому питанні Державтоінспекція налагоджена дуже рішуче і зараз готує пропозиції.

Крім того, ДАІ починає закупівлю устаткування для перевірки міри затемненности тонировочных плівок на автомобілях на відповідність діючим нормам.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини