Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть зменшити граничні терміни продовження утримання під вартою

12 листопада 2010, 14:05
865
0
Реклама

Законопроект № 7343 депутата Валерія Бондика (ПР)представлений їм до розгляду парламенту 05.11.2010 р., містить пропозиції по зменшенню тривалості утримання під вартою.

Проблему переповненості СІЗО автор проекту збирається вирішувати, законодавчо зменшивши не встановлений ст. 156 КПК термін утримання під вартою, обмежений рамками 2 місяців, а межі його можливого продовження. Вони, залежно від того, хто санкціонує продовження і з ким узгоджується уявлення про продовження, згідно з проектом, складатимуть 3, 6 і 12 місяців (проти теперішніх 4, 9 і 18 місяців).

Таким чином, максимально можливий період часу, впродовж якого слідство зможе тримають під вартою підозрюваних і звинувачуваних (за наявності санкції Вищого спеціалізованого суду по розгляду цивільних і карних справ, видаваною за уявленням, погодженим з Генпрокурором і його заступником), згідно з проектом, складає рік (12 місяців). У нинішній редакції КПК це півтора роки (18 місяців).

Валерій Бондик пропонує також поставити терміни утримання під вартою в залежність від тяжкості звинуваченняа саме - обмежити максимальний термін перебування під вартою при звинуваченні (підозрі) в скоєнні злочину середньої тяжкості - до 3 місяців, тяжких, - до 6 місяців, особливо тяжких, - до 12 місяців.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини