Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПФУ затвердив норми звітності по єдиному внеску на державне соцстрахування

11 листопада 2010, 12:15
3458
0
Реклама

Пенсійний фонд України постановою Правління від 8 жовтня 2010 роки № 22-2 ствердив Порядок формування і представлення страхувальниками звіту відносно сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Постанова і Порядок набудуть чинності 1 січня 2011 року. Облік застрахованих осіб і сум нарахування внесків за періоди державного пенсійного страхування до вказаної дати (включаючи терміни і форму подачі звітів за ці періоди) здійснюватиметься відповідно до нормативно-правових актів, що діяли до 01.01.2011 р.

До Порядку додаються також таблиці звіту по сумах нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Звіт повинен містити основні дані про страхувальника і перелік таблиць.

Звіти, згідно з Порядком, подаються фізичними особами особисто, страхувальниками або відповідальними особами фізосіб і страхувальників по місцю узяття останніх на облік органами Пенсійного фонду.

Форма подачі - або електронна з використанням електронного цифрового підпису через центр обробки електронних звітів (і тоді звіт на папері не подається зовсім), або на паперових носіях разом з електронною формою на електронних носіях інформації, або тільки на паперових носіях (якщо кількість застрахованих осіб не більше п'яти).

Базовими звітними періодами для різних категорій страхувальників є календарний місяць (як правило) або календарний рік. Виявлені помилки можуть бути виправлені (повторним формуванням і подачею звіту) лише до закінчення терміну подачі звіту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини