Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли суми ПДВ по представницьких витратах можна включити до складу податкового кредиту?

10 листопада 2010, 09:30
818
0
Реклама

Суми ПДВ, сплачені при організації рекламних заходів (прийомів, презентацій, ярмарків)у тому числі на продукти харчування для приготування пригощань гостям таких заходів, можуть бути включені до складу податкового кредиту. Але тільки за умови, що вони використані в операціях оподаткувань в межах госпдіяльності, а також за умови, що захід проводиться з метою поліпшення рівня реалізації власної продукції. Про це повідомила ДПАУ.

ДПАУ виходить з того, що операції по безкоштовній передачі товарів (а частковості, безкоштовне пригощання на рекламних заходах блюдами з власної продукції при незначному витрачанні продуктів харчування) прирівнюються до операціям з поставки товарівтобто оподаткуванням. Отже, платник податків зобов'язаний відбити податкові Пдв-зобов'язаннявиходячи із звичайних цін.

Також ДПАУ закликає звернути увагу на те, що до складу податкового кредиту можна включити тільки ті суми ПДВ, які сплачені у зв'язку з придбанням або виробництвом товарів і послуг, призначених для подальшого використання в операціях оподаткувань в межах госпдіяльності платника.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини