Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МВФ в Україні: Кабмін запропонує компенсатори замість пенсійної реформи

3 листопада 2010, 13:07
1165
2
Реклама

Кабмін знайшов компенсатори, які дозволять не піднімати пенсійний вікі має намір обговорити це питання на переговорах з МВФ. Про це повідомив журналістів Віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко.

С. Тігіпка відмітив: "Я можу сказати, що чотири основні проблемні питання ми обговорюватимемо. Це виконання бюджетуя думаю, буде питання по виконанню бюджету НАК "Нафтогаз України", є зауваження і пропозиції МВФ до Податковому кодексу і, безумовно, нас турбуватиме початок пенсійної реформи, оскільки це надзвичайно чутливе питання, особливо відносно підвищення пенсійного віку для жінок. Можу сказати, що ми знайшли компенсатори, які зможуть фінансово зняти це питання для того, щоб ми не піднімали вік для жінок. Ми учора вже остаточно прийняли відповідне рішення, прорахували його і до переговорів з МВФ готові. Зараз буде надзвичайно важливим їх сприйняття цих пропозицій".

С. Тігіпка не став уточнювати, яке саме вирішення питання знайдене українським урядом, відмітивши тільки, що по фінансовому ефекту цей варіант повинен повністю компенсувати втрати від того, що пенсійний вік підвищуватися не буде, а також він відмітив, що компенсатори планується визначити в прибутковій частині Держбюджету.

Місія МВФ, яка починає роботу в Україні 3 листопадамає намір поговорити з українською владою про дефіцит державного бюджету, інфляцію, податки і виконання інших зобов'язань перед МВФ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини