Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВСУ подає до суду на Кабмін із-за рішення відібрати у суду будівлі

28 жовтня 2010, 12:44
751
0
Реклама

Верховний суд України (ВСУ) подає позов до Кабінету Міністрів про визнання незаконним урядового розпорядження про передачу будівельарендованих Верховним судом Вищому спеціалізованому суду (ВСС) по розгляду цивільних і карних справ.

У ВСУ вважають незаконним рішення уряди від 26 жовтня про передачу в користування ВСС двох приміщень ВСУ на вул. Пилипа Орлика, 4 і 4а (м. Київ) і оскаржать це в Окружному адміністративному суді м. Києва. Про це заявив голова ВСУ Василь Онопенко.

Як пояснив В. Онопенко, це рішення не грунтується на Конституції і законах України. Діяльність ВСУ на підставі такого рішення може бути заблокованаякщо дві будівлі, які знаходяться у нього в оперативному управлінні з 1957 року, будуть вилучені. У разі розміщення в приміщеннях ВСУ Вищого спеціалізованого суду обоє ці судна будуть позбавлені можливості належного здійснення правосуддя.

Цим рішенням, як стверджує В. Онопенко, закладається серйозний конфлікт між ВСУ і ВСС. Конфлікт закладається, також, і між ВСУ і Кабміном. Виходячи з викладеного, голова ВСУ сказав: "Ми звернемося з позовом до Кабінету Міністрів про визнання незаконним його рішення".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини