Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацрада програла суд телерадіомовцям

26 жовтня 2010, 13:00
901
0
Реклама

Незалежна Асоціація телерадіомовців (НАМ) через суд відмінила методику розрахунку ліцензійного зборузатверджену Національним радим з питань телебачення і радіомовлення.

Так, Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив рішення попередньої інстанції - Окружного адміністративного суду. Таким чином, суд оголосив недійсним рішення Нацради № 1063 про затвердження методики розрахунку ліцензійного збору за видачу, продовження, переоформлення і видачу дубліката ліцензії на мовлення, а також ліцензії провайдера програмної послуги.

На думку юриста НАМ Тетяни Фоминойоскільки з 1 січня 2010 р. розмір ліцензійного збору розраховується не на підставі Методики, а на основі Закону про основи державної регуляторної політики у сфері господарської діяльностіто, на перший погляд, ніякого практичного значення це рішення може не мати. Проте, на її думку, окрім Методики, з 22 січня 2004 року Нацрада прийняла і інші нормативні акти з порушенням норм Закону.

"А це означає, що усі вони є недійсними, і прийняті на їх основі індивідуальні рішення відносно конкретних телерадіокомпаній можуть бути успішно оскаржені у тому випадку, якщо не пройшов термін позовної давності"- відмітила Тетяна Фомина.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини