Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Венеціанська комісія висловилася з приводу законопроекту про мирні збори

26 жовтня 2010, 12:41
582
0
Реклама

Висновки Венеціанської комісії з законопроекту про проведення мирних зборів оприлюднив глава громадської організації "Інститут "Республіка" Володимир Чемерис.

У укладенні пропонується внести в документ положення про те, що несвоєчасне повідомлення про проведення зборів не повинно означати його автоматичної заборони. Недосконалою названа і ст.9 законопроекту, що надає занадто широкі підстави для заборони зборів. Зокрема, вона передбачає заборону на використання звукоусиливающей апаратури в певний час і на проведення акції, якщо раніше заявку на збори в цьому ж місці подала інша організація. У комісії вважають, що влада повинна розробити чіткий список місць, де заборонено проводити акції, а судові процедури мають бути досить оперативними, щоб організатори своєчасно дізнавалися про прийняті рішення. У Комітеті Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних стосунків обіцяють врахувати висновки Венеціанської комісії.

Нагадаємо, законопроект "Про порядок організації і проведення мирних зборів" від 06.05.2008 р. № 2450 був прийнятий в першому читанні 3 червня 2009 року. Нова редакція, підготовлена до другого читання, також не влаштувала представників громадських організацій. Вони і звернулися до голови Верховної Ради Володимира Литвина з проханням погоджувати текст з Венеціанською комісією.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини