Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мобільні телефони подорожчають із-за введення НКРС додаткової маркіровки

22 жовтня 2010, 14:34
884
1
Реклама

Асоціація підприємств побутової техніки і електроніки заявляє, що додаткова маркіровка телефонів приведе до їх подорожчанню. У Асоціації вважають, що причиною стане поява додаткових витрат у виробників і імпортерів: оплата праці працівників на створених додаткових робочих місцях, купівля устаткування для нанесення облікових марок на товари, збільшення складських витрат (період видачі марок орієнтовно складає два тижні), підтримка системи обліку використаних, пошкоджених і втрачених марок, нанесення марок на товари, які вже знаходяться в роздрібних магазинах.

На думку учасників ринку, поява додаткової маркіровки більше схоже на новий спосіб відмивання грошей, чим на спосіб вибілювання ринку. Асоціація просить чиновників зупинити реєстрацію рішення, що дозволяє додаткову маркіровку і відмінити це рішення в цілому. Раніше невдоволення подвійною маркіровкою висловила Асоціація підприємств інформаційних технологій України. Крім того, дистриб'ютори виступали категорично проти наклейок.

Нагадаємо, рішеннями НКРС від 14.10.2010 № 465 і № 466 була введена додаткова маркіровка мобільних телефонів. Таким чином, держава вже утретє спробує впровадити систему контролю ввезення "мобілок" з-за кордону в цілях боротьби з "сірим" імпортом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини