Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Електронна реєстрація госпсуб'єктів : суцільні переваги при незначних витратах. Думка ЮК "ОЛ&РУСТ"

22 жовтня 2010, 12:32
2070
1
Реклама

19 жовтня парламент ухвалив Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів" (відносно впровадження електронної системи реєстрації суб'єктів господарювання) (проект № 6261)

Документом планується ввести електронну державну реєстрацію юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців, а також подачу запитів на отримання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців у електронному вигляді.

Усю необхідну інформацію, що стосується електронного формату документів (на основі відкритого стандарту XML), а також програм формування і подачі документів, необхідних підприємцям для проведення реєстрації, можна буде знайти у безкоштовному доступі на офіційному веб-сайті Держкомпідприємництва.

ЕКСПЕРТНА ДУМКА

Роман Хрустенко: "Електронної системи реєстрації - у ХХІ сторіччі не новація, а нагальна потреба"

Своєю думкою про нововведення поділився з ЛІГА :ЗАКОН керівний партнер ЮК "ОЛ&РУСТ", член Столичної колегії адвокатів України Роман Хрустенко: "Крокі держави щодо запровадження електронної системи реєстрації можна лише вітати, оскільки у ХХІ сторіччі це є не новацією, а нагальною потребою. Нажаль, поки що сморід є поодинокими, однак є всі підстави сподіватись, що будуть наступні і система паперового обігу взагалі залишиться анахронізмом.

Досить важливим є ті, що наразі можливе подання документів як на паперових носіях, так і в електронній форміоскільки ще не всі підприємці ментально готові до переходу цілком на електронний документообіг.

Вочевидь, законодавче встановлення можливості проведення державної реєстрації в електронному вигляді спростить як процедуру реєстрації, так і отримання відомостей з Єдиного державного реєстру.

Можливо, єдиним негативним моментом є необхідність отримання підприємцями електронного цифрового підписущо потребує додаткових матеріальних витрат, однак такі витрати не є значними у порівнянні зі зручностями, які надаються запровадженням електронної системи".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини