Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держкомзем планує внести зміни в порядок ведення земельного кадастру

21 жовтня 2010, 09:00
1518
0
Реклама

Державний комітет України із земельних ресурсів на своєму офіційному веб-сайті опублікував для обговорення проект постанови КМУ про внесення змін до Положення про порядок ведення державного земельного кадастру.

Держкомзем пропонує зробити Положення тимчасовим і доповнити його двома розділами - про склад державного земельного кадастру і про порядок надання інформації з нього.

Відповідно до проекту Державний земельний кадастр міститиме відомості про: держкордоні, адміністративно-територіальних межах, кадастровому зонуванні території України і адміністративних одиниць згідно з індексними кадастровими картами (планам), про територіальні зони з особливим правовим режимом використання земель, категоріях земель, угіддях, оцінці земель і безпосередньо про земельні ділянки.

Відносно останніх вказуватимуться: кадастровий номер, місцерозташування, межі, площа, призначення, склад угідь, контури будов, що знаходяться на них, власники, документи про виникнення, перехід і припинення прав на земучастки, дозволу на розробку проектів землеустрою, рішення про приватизацію, обмеження прав на ділянки.

Інформація з держкадастру у формі витягань і довідок може надаватися, відповідно до проекту, власникам земельних ділянок, їх спадкоємцям, суб'єктам земельних сервітутів, емфітевзисів, суперфициев, а також будь-яким физ- і юрособам у частині узагальнених відомостей про межі кадастрових зон і кварталів, населених пунктів, територіальних зон, земельних ділянок і про кадастрові номери земучастков.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини