Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сергій Власенко пропонує измненения до реєстрації політпартій і їх підрозділів

18 жовтня 2010, 16:39
724
0
Реклама

Інший, ніж передбачено чинним законодавством, підхід до реєстрації політичних партій, їх статутів і змін в їх діяльності запропонував законопроектом № 7253 народний депутат України від фракції БЮТ Сергій Власенко.

На порядок реєстрації політпартій пропонується розповсюдити Закон "Про державну реєстрацію юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців" № 755 - IVзалишивши, проте, і реєстрацію політпартій в Мінюсті.

Проектом також передбачається заборона на вимогу Мінюстом і органами юстиції на місцях інших документів для реєстрації політпартій, ніж ті, які вказані в Законі "Про політичні партії в Україні" і вже згаданому Законі про реєстрацію № 755 - IV.

Чітко встановлюються терміни реєстрації партії і їх структурних підрозділів, що мають статус ДЗИГ, - не пізніше наступного робочого дня після подачі необхідних документів. Нині в законі практично термін не встановлений - реєстрації передбачена "після перевірки поданих матеріалів". Для первинних осередків що не мають статусу ДЗИГ, передбачена легалізація відповідно до Закону № 755 - IV.

Для внесення змін до інформації, наданої при держреєстрації, потрібно документи, передбачені Законом № 755, - IV. При цьому відомості про зміни в програмі політпартії, у керівних органах і інші, не вимагаючі держреєстрації згідно Закону № 755 - IV, подаються тільки в Мінюст, не рахуються реєстрацією змін до документів політпартії і вносяться Мінюстом в його Реєстр політпартій не пізніше наступного (після вступу) робочого дня.

Держконтроль за діяльністю політпартій з боку держави проектом пропонується проводити у виді перевірок. Проектом виключається (із ст. 32 Закону "Про об'єднання громадян") як основа для примусового розпуску (ліквідації) політпартії скорочення кількості її членів до числа, при якому політпартія не признається як така

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини