Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КМУ затвердив процедуру реєстрації ГМО

14 жовтня 2010, 16:23
951
0
Реклама

Порядок державної реєстрації генетично модифікованих організмів джерел кормів, кормових добавок і ветеринарних препаратів, що містять такі організми або отриманих з їх використанням затверджений 12 жовтня 2010 року постановою № 919 Кабінету Міністрів України.

Реєстрація ГМО проводиться Госкомветмедицины. Кожен модифікований організм реєструється окремо. Рішення про реєстрацію або про відмову в ній приймається впродовж 10 робочих днів після подачі заяви і необхідних документів. Зміст заяви і перелік документів вказані в порядку.

Документом передбачена безкоштовна реєстрація ГМО строком на 5 років шляхом внесення його в Державний реєстр генетично модифікованих організмів джерел кормів, кормових добавок і ветеринарних препаратів, що містять такі організми або отриманих з їх використанням. Інформація, що міститься в Держреєстрі, розміщується на веб-сайті Госкомветмедициныпублікується в ЗМІ і безкоштовно надається на запити заявників.

Згідно ст. 15 Закону "Про державну систему біобезпеки при створенні, випробуванні, транспортуванні і використанні генетично модифікованих організмів" до державної реєстрації ГМО забороняється їх промислове виробництво, звернення, а також виробництво і звернення продукції, виготовленої з їх застосуванням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини