Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КСУ дозволив депутатам займатися наукою в робочий час і заборонив перевіряти родичів претендентів на держслужбу

12 жовтня 2010, 16:21
1394
0
Реклама

Конституційний суд рішенням від 6 жовтня 2010 року № 21-рп/2010 визнав неконституційним положення Закону "Про принципи попередження і протидії корупції" (набуде чинності з початку 2011 року) про заборону займатися в робочий час викладацькою, науковою і творчою діяльністюмедпрактикой, інструкторською і суддівською практикою в спорті для суб'єктів корупційних діянь, окрім тих, що перераховані в ст. 120 Конституцій (члени КМУ, керівники центральних і місцевих органів виконавчої влади).

Іншими словами усі інші суб'єкти, можуть займатися такою діяльністю і в робочий час (а це, наприклад, нардепи і багато інших суб'єктів, перераховані в пунктах 1 - 3 ч. 1 ст. 2 Закони).

Те ж саме торкається і ст. 212-24 КоАПщо передбачає відповідальність за порушення вимог про сумісницю суб'єктів корупційних діянь.

Цим же рішенням КСУ визнав неконституційними норми про те, що спеціальній перевірціщо проводиться відносно осіб, що претендують на посади, пов'язані з виконанням функцій держави або органів місцевого самоврядування підлягають родичі претендента відносно:

- інформації про прибутки, їх джерела і зобов'язання фінансового характеру;

- наявність у близьких родичів корпоративних прав.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини