Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Раді запропонували продавати право на парникові викиди і прибрати податки для тих, хто їх зменшує

11 жовтня 2010, 14:44
1087
0
Реклама

Проект Закону про регулювання у сфері збереження енергії зареєструвала у Верховній Раді під № 7231 група народних депутатів - Микола Мартыненко (НУНС), Олег Шевчук (БЮТ) і Юхим Звягильский (ПР). Він спрямований на виконання Україною зобов'язань по Рамковій конвенції ООН про зміну клімату і Кіотського протоколу до неї.

Проектом вводяться одиниці на викиди парникових газів операторами установок (физ- і юрособами, установками, що володіють або користуються, функціонування яких призводить до викиду парникових газів).

Передбачено створення електронного Національного кадастру викидів парникових газів і електронного паспорта викидів кожної установки окремо, Національного реєстру антропогенних викидів і адсорбції парникових газів.

Інвентаризація викидів парникових газів здійснюється на національному і регіональному рівнях. Національна інвентаризація і регіональна інвентаризація в регіонах, що становлять 5 і більше відсотків від національного об'єму викидів, проводяться щорічноу інших регіонах - в роки проведення розподілу прав на викиди парникових газів операторами.

З метою регулювання викидів парникових газів з 1 січня 2013 року проектом передбачено отримання прав на викиди газів у атмосферне повітря відповідно до Національного плану розподілу прав на викиди парникових газів. Звернення одиниць прав на викиди парникових газів здійснюватиметься на товарній біржі у формі ф'ючерсних контрактів.

Проект містить також пропозиції по змінах до інших законів. Планується передбачити адмінвідповідальність за недотримання вимог закону при викидах парникових газів, встановити пільги в оплаті ввізного митного збору для зареєстрованих в установленому порядку проектів, спрямованих на скорочення викидів парникових газів. Учасників цих проектів звільняють від ПДВ і податку на прибуток.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини