Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламентарі пропонують дозволити собі виходити з фракцій і не полягати в них зовсім

6 жовтня 2010, 16:45
514
0
Реклама

Законопроектом № 7206 група депутатів парламенту від фракцій ПР і БЮТ запропонувала зміни до Регламенту Верховної Ради по порядку формування депутатських фракцій.

Згідно з проектом, депутатські фракції, як правилоформуються на партійній основі депутатами, обраними за списком політичної партії (блоку), що взяла участь у виборах. Ця норма не є імперативноюотже, можливі і інші варіанти.

Депутати можуть самостійно виходити їх створених на початковому етапі діяльності парламенту фракцій. З їх числа і з числа виключених також можуть бути створені у будь-який час нові фракції на основі "спільності політичних позицій" таких депутатів і бачення ними соціально-економічного розвитку країни.

Незалежно від часу створення усі фракції являються рівними у своїх повноваженнях і мають право на пропорційне представництво у органах Верховної Ради (окрім президії). Знову створені фракції не можуть у своїй назві повторювати формулювань, присутніх в назви вже існуючих фракцій.

Мінімальна кількість депутатів фракції повинна складати 14 чоловік. Допускається змінами і існування позафракційних парламентарів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини