Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат Блоку Литвина пропонує створити добровільно-примусові аграрні палати

6 жовтня 2010, 14:17
569
0
Реклама

Створити правове поле для професійного самоврядування в аграрній сфері збирається законопроектом № 7190 депутат парламенту від Блоку Литвина Василь Шпак.

Поданий ним проект Закону про аграрні палати в Україні передбачає для цієї мети створення в Україні аграрних палату тому числі Аграрної палати України, які, за задумом автора, будуть недержавними організаціямищо об'єднують юридичних і фізичних осіб, що здійснюють підприємницьку діяльність у сфері сільськогосподарського виробництва, переробки, заготівлі і збуту.

Аграрні палати не можуть безпосередньо займатися підприємницькою діяльністю, але можуть створювати юридичних осіб, які здійснюватимуть підприємницьку діяльність, необхідну для виконання статутних завдань аграрної палати. Політичне представництво аграрного сектора не являється, згідно з проектом, завданням аграрних палат.

Принципом створення аграрних палат проект проголошує добровільне об'єднання їх засновників. Проте в цьому ж проекті міститься положення про винятковому праві членів аграрної палати на отримання державної допомогиу тому числі дотацій на підтримку сільського господарства, відсотків по кредитах, компенсацій у разі стихійних лих і так далі, що робить членство фактично "добровільно-примусовим".

При Аграрній палаті України передбачений постійно діючий третейський суд.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини