Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держкомпідприємництва пропонує звільнення чиновників, що кривдять підприємців, як вид админвзыскания

13 серпня 2010, 15:15
719
0
Реклама

Держкомпідприємництва ініціює у своєму проекті Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів (виставленому для обговорення на офіційному сайті Комітету) введення ще одного виду адміністративної відповідальності - звільнення посадовців.

Вид такого адміністративного "покарання" (стягнення), згідно з проектом, є дострокове припинення повноважень, а потім і звільнення за рішенням суду особи, що зробила адміністративне правопорушення.

Загалом, увесь пропонований Комітетом проект витриманий в дусі посилення адміністративної відповідальності посадовців державних органів за порушення терміну реєстрації платником страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового страхування на випадок безробіття; порушення порядку видачі документів дозвільного характеру; порушення законодавства про державну регуляторну політику, про державну реєстрацію нормативно-правових актів.

Пропоновані документом зміни в ст. 30 Закону "Про державну службу" вводять, відповідно, додаткову основу для припинення служби - винесення судом постанови, що застосувала в якості админвзыскания звільнення з роботи .

Така ж основа для припинення повноважень голів місцевих держадміністрацій пропонується змінами в ст. 9 Закону "Про місцеві державні адміністрації". Проте голови у вигіднішому положенні, ніж держслужбовці, - остаточне рішення про їх звільнення приймає все-таки Президент (ця норма не забирається).

Відповідні зміни заплановані і в КЗоТ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини