Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правила фондових бірж передбачатимуть санкції за невиконання біржових угод у випадках обнародування біржових курсів цінних паперів

13 серпня 2010, 09:00
1003
0
Реклама

Зміни до Положенню про функціонування фондових бірж (внесені рішенням ГКЦБФР від 12.05.2010 р. № 619) набувають чинності 13 серпня 2010 року.

Серед іншого, змінено поняття біржового курсу цінного паперу - це ринкова його ціна, визначена за результатами біржових торгів на день їх проведення.

Документ доповнений поняттям поточної ціни цінного паперу - як середньоарифметичне цін укладених біржових угод по таких паперах за проміжок часу, визначений правилами біржі, але не більший, ніж 60 хвилин.

Уточнено, що зберігання документів про укладені біржові угоди і виконання біржових контрактів фондовою біржею допускається як в паперовій, так і в електронній формі.

Встановлено, що електронна торгова система біржі повинна забезпечувати обмін інформацією і можливість відтворення документу у паперовому виді.

У разі здійснення клірингу і розрахунків по договорах, що стосуються похідних (деривативов) і укладаються на біржі, біржа повинна відповідати вимогам, встановленим ГКЦБФР.

Виконання укладених на біржі контрактів, що стосуються цінних паперів і інших фінансових інструментів, здійснюється виключно за принципом "постачання цінних паперів проти оплати"окрім: виконання контрактів, ув'язнених під час розміщення цінних паперів; укладених при проведенні торгів з продажу тих, що належать державі акцій, а також контрактів, предметом яких є купівля-продаж державних облігацій.

Окремо передбачено, що правила фондової біржі складаються з порядку накладення санкцій за порушення правил фондової біржі, у тому числі за анулювання (невиконання) біржової угоди або біржового контракту по цінному паперу у випадку, коли був розрахований і обнародуваний біржовий курс такого цінного паперу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини