Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат від БЮТ пропонує позбавити КМУ повноважень урізати соціальні виплати

20 липня 2010, 15:14
545
0
Реклама

Представник фракції БЮТ Андрій Павлівський пропонує (законопроектом № 7001) змінити Закон про Держбюджет на 2010 рікзабезпечивши соціальні гарантії для громадян.

Автор вважає неконституційними формулювання пункту 7 Розділу VII "Завершальні положення"надаючі КМУ право скорочувати передбачені законодавством соціальні виплати, і пропонує таке "право" у уряду забрати.

Проект передбачає і встановлення розміру прожиткового мінімуму, що використовується для призначення допомоги малозабезпеченим сім'ям, на рівні прожиткового мінімуму на 2010 рік (для відповідних категорій населення). Зараз цей мінімум встановлюється як процентне відношення до його розміру, затвердженого на 2009 рік.

Допомогу при народженні дитини автор проекту пропонує закріпити в Держбюджеті в таких розмірах: на першу дитину - 25000 грн., на другого - 50000 грн., на третього і наступних - 100000 грн. Розмір допомоги по догляду за дитиною до 3-річного віку пропонується встановити той же, що передбачений ст. 15 Закону "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" - не менше 130 грн.

Депутат запропонував зафіксувати в Держбюджеті норму про розмір посадового окладу (ставки) працівника I тарифного розряду на рівні не нижче за мінімальну зарплату.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини