Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст роз'яснив питання прийняття і оформлення локальних актів підприємств

17 червня 2010, 15:54
823
0
Реклама

Мінюст виклав своє бачення порядку прийняття і наявності обов'язкових реквізитів локальних актів підприємств в листі № 326-0-2-10-19 від 15 квітня 2010 року.

На думку Міністерства, відповідно до ст. 57, ч. 3 ст. 62 і ст. 65 ХК Українивирішення питань діяльності підприємства (у тому числі - видання локальних актів) відноситься до компетенції керівника підприємства, проте законами (відносно деяких підприємств залежно від організаційно-правової форми) і статутом можуть бути передбачені особливості, що стосуються порядку управління, складу і компетенції органів управління, порядку прийняття ними рішень.

Що стосується обов'язкових реквізитів локальних актів, то, як вважає Мінюст, на усі класи уніфікованих систем документації можна розповсюдити вимоги Національного стандарту України - "Уніфікованої системи організаційно-розпорядливої документації. Вимог до оформлення документів ДСТУ 4163-2003"- затвердженого наказом Держспоживстандарту України від 7 квітня 2003 року N 55.

Стандарт поширюється на організаційно-розпорядливі документи - постанови, розпорядження, накази, положення, рішення, протоколи, акти, листи і т. п. підприємств, установ і організацій усіх форм власності. Він містить вимоги не лише до реквізитів, але і до їх розташування, а також до бланків друкарських документів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини