Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ: ліквідація основних фондів і підготовка авто до продажу відносяться до постачань, оподатковуваних ПДВ

9 червня 2010, 12:57
1201
0
Реклама

ДПАУ в листі № 7733/7/16-1517-26 від 19 квітня 2010 року повідомила про порядок обкладення ПДВ безкоштовного постачання послуг і ліквідації основних фондів.

Так при постачанні товарів (робіт, послуг) без оплати база оподаткування ПДВ визначається з фактичної ціни операції (але не нижче за звичайні ціни) згідно пункту 4.2 Закону про ПДВ . Це ж відноситься до постачань з частковою оплатою у рамках бартерних операцій, до безкоштовної передачі товарів і натуральних виплат в рахунок оплати праці фізособам, що перебувають в трудових стосунках з платником податку, до передачі товарів у рамках балансу платника ПДВ для невиробничого використання (витрати на яке не відносяться до валових і не підлягають амортизації), а також до постачань товарів "пов' язаній особі" чи суб'єктові підприємництва - неплатникові ПДВ.

Ліквідація основних виробничих фондів (чи невиробничих фондів) по самостійному рішенню платника ПДВ або безкоштовна їх передача особі-неплатникові, як і переклад до складу невиробничих для цілей оподаткування розглядається як постачання таких фондів за звичайними цінами (на момент постачання)а для фондів групи 1 - за звичайними цінами, але не менш балансовій вартості (пункт 4.9 Закону).

Цим же листом вказано, що передпродажна підготовка автомобілів (діагностика, перевірка роботи, сервіс після довгого зберігання, заміна деталей) відноситься до постачання, оподатковуваного ПДВ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини