Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Автоперевізники зобов'язані мати при собі ліцензійну картку і маршрутний лист

2 червня 2010, 15:06
1051
0
Реклама

Листом Глававтотрансинспеции від 6 травня 2010 року № 41/1-9-К-69 роз'яснюється, що автоперевізники зобов'язані при собі мати ліцензійну картку (яка є додатком до ліцензії і видається окремо на кожне ТС)яку пред'являти у разі перевірок ДАІ. Це твердження виходить зокрема з ст. 48 Закону "Про автомобільний транспорт" і ст. 14 Закону "Про ліцензування певних видів господарської діяльності".

При цьому, як повідомляє Інспекція, "у законах, якими регулюється діяльність та ліцензування автоперевезень, на сьогоднішній день не містяться положення щодо можливості видачі на транспортний засіб фотокопії ліцензії замість ліцензійної картки"незважаючи на наявність такого пункту в діючому Переліку документів, необхідних для здійснення перевезення вантажу автомобільним транспортом у внутрішньому повідомленні.

Крім того, роз'яснюється, що фізособа-підприємець, що здійснює автоперевезення, зобов'язаний мати при собі дорожній (маршрутний) лист. Ця вимога виникає із ст. 48 Закону "Про автомобільний транспорт" і з норми ст. 16 Закону "Про дорожній рух".

Крім того, варто звернути увагу на те, що, на сьогодні, по уточненню Глававтотрансинспекции, законом не визначений орган контролю на автотранспортівід імені якого розглядаються справи про адмінпорушення і накладаються админвзыскания, оскільки органи, раніше уповноважені на це, позбавлені контрольних функцій і припинили своє існування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини