Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оптові сільгоспринки запрацюють за новими Типовими правилами

19 квітня 2010, 09:00
482
0
Реклама

Типові правила роботи оптових ринків сільськогосподарської продукції (ОРСП) набувають чинності сьогодні, 19 квітня. Правила затверджені наказом Міністерства аграрної політики України № 73 від 19 лютого 2010 року.

Правила регламентують загальний порядок роботи оптових ринків сільгосппродукції, зокрема, порядок встановлення режиму роботи (встановлюється адміністрацією), проведення торгів, врегулювання стосунків між операторами ОРСП, питання організаційного, матеріального і технічного забезпечення діяльності ринківа також реєстрації і обліку об'єму продажів сільгосппродукції на території ринку.

Документом передбачені також вимоги до якості сільгосппродукції на ринках і гарантії дотримання санітарно-гігієнічних норм. Викладені в нім навіть правила користування заходами і вимірювальними приладами.

Згідно з Типовими правилами, при вході на територію ОРСП розміщується вивіска з вказівкою повної назви, режиму роботи ринку і графічний план території з позначенням усіх стаціонарних об'єктів інфраструктури ринку, пішохідних і транспортних маршрутів, аварійних виходів. На видному місці мають бути розміщені на ринку і тарифи на послуги. Адміністрація ринків (за новими Правилами) може встановлювати цілодобовий режим роботи окремих об'єктів інфраструктури ринку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини