Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фізособи - юристи і адвокати можуть застосовувати упрощенку

16 квітня 2010, 15:02
944
1
Реклама

Держкомпідприємництва в листі № 732 стверджує, що суб'єкти малої предпринимательства-физические особи, надаючі юридичні (окрім нотаріальних) і адвокатські послуги, можуть застосовувати спрощену систему оподаткування.

Це можливо на тій основі, що законодавством, зокрема, Указом Президента від 03 липня 1998 року № 727 "Про спрощену систему оподаткування, обліку і звітності суб'єктів малого підприємництва" для них не встановлені обмеження (пункт 7 Указу). Безумовно, такі юридичні і адвокатські послуги повинні надаватися без утворення юридичної особи, а об'єм їх виручки за рік не повинен перевищувати 500 тис. гривень. Нарешті, з особами, що роблять такі послуги, не повинне полягати в трудових стосунках більше 10 чоловік впродовж року.

Проте, адвокатська діяльності (як і нотаріальна) не є підприємницькою. Згідно ст. 1 Закону "Про адвокатуру" її метою є захист прав, свобод, представлення законних інтересів громадян України, іноземців, осіб без громадянства і юридичних осіб. Метою ж підприємництва є отримання прибутку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини