Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ вказала термін виправлення помилок в деклараціях по сплаті земналога

12 квітня 2010, 12:43
357
0
Реклама

Одним з питань, розглянутих ДПАУ в її узагальнювальному роз'ясненні № 186 від 25 березня 2010 року, являються особливості нарахування податкових зобов'язань по платі за землю юридичними особами.

Статтею 18 основного законущо визначає розмір і порядок плати за користування земресурсами, - Закону "Про плату за землю" - допускається перегляд неправильно нарахованого податку, стягнення і повернення його платникові не більше, ніж за 2 року. За такий же період можуть стягнути податок з платників, своєчасно "не залучених до сплати" цього податку.

В той же час, інший закон - Закон № 2181 - III - встановлює в пункті 15.1.1 право податкового органу самостійне визначити суму податкових зобов'язань платника не пізніше за 1095-й день, що йде за останнім днем граничного терміну надання податкової декларації (а якщо вона була подана пізніше за граничний термін - за днем фактичної її подачі).

Грунтуючись на приведеній вище статті Закону № 2181 - III, а також ст. 19.6 цього ж Законувизначальною недіючими норми інших актів, що суперечать цьому Закону, ДПАУ рахує: платники земналога і орендної плати мають право подавати уточнюючий розрахунок для самостійного виправлення помилок в показниках податкових декларацій впродовж тих самих 1095 днів з останнього дня граничного терміну їх подачі (чи дня фактичної подачі).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини