Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МВС затвердило Порядки контролю за дотриманням ліцензійних умов виробниками і продавцями зброї і спецзасобів

12 квітня 2010, 11:25
782
0
Реклама

МВС своїм наказом № 66 від 10 березня 2010 року затвердило два Порядки контролю за дотриманням ліцензіатами ліцензійних умов здійснення господарської діяльності зі зброєю і спецзасобами.

Перший торкається контролю за виробництвом, ремонтом вогнепальної зброї невоєнного призначення і боєприпасів до нього, холодної зброї, пневматичної зброї калібру більше 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі більше 100 метрів в секунду, а також за торгівлею цією зброєю. Другий - контролю за виробництвом спеціальних засобів, заряджених речовинами сльозоточивої і дратівливої дії, індивідуального захисту, активної оборони і їх продажем.

Порядки контролю встановлюють процедуру призначення і проведення планових і позапланових перевірок суб'єктів господарювання, що займаються перерахованими видами діяльності, оформлення результатів цих перевірок і ухвалення рішення про анулювання ліцензії.

Планові перевірки проводяться згідно річному плану-графіку таких перевірок, затвердженому розпорядливим документом контролюючого органу. Термін проведення - 15 робочих днів, якщо перевіряють суб'єктів малого підприємництва - 5. Позапланові перевірки проводяться по підставах, викладених в Законі про ліцензування госпдіяльності і Законі про держконтроль у сфері госпдіяльності . Термін їх проведення - 10 робочих днів, для суб'єктів малого підприємництва - 2.

До 1 січня 2011 року як планові, так і позапланові перевірки дотримання ліцензіатами ліцензійних умов проводяться з урахуванням вимог Закону "Про внесення змін до деяких законів України по спрощенню умов ведення бізнесу в Україні" і постанови КМУ "Про тимчасові обмеження по здійсненню заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності на період до 31 грудня 2010 року".

Порядки набудуть чинності з дня публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини