Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розміри плати за дії у Спадковому реєстрі, Єдиному реєстрі довіреностей, Держреєстрі обтяжень рухомого майна з 1 січня 2023 року: лист НПУ

Реклама

Комісія Нотаріальної палати України з аналітично-методичного забезпечення нотаріальної діяльності та Відділ методичного забезпечення та інформаційно-аналітичної роботи НПУ підготували інформаційний лист «Щодо розмірів плати за дії у Спадковому реєстрі, Єдиному реєстрі довіреностей, Державному реєстрі обтяжень рухомого майна, окремі питання справляння адміністративного збору за отримання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, з 01 січня 2023 року».

Зокрема, в інформаційному листі НПУ зазначено, що:

1. Наказом Міністерства юстиції "Про затвердження Положення про Спадковий реєстр" від 07.07.2011 р. № 1810/5, Положенням про Спадковий реєстр встановлено тарифи та особливості плати за користування Спадковим реєстром.

2. Наказом Міністерства юстиції "Про запровадження Єдиного реєстру довіреностей та внесення змін і доповнень до деяких нормативно-правових актів Міністерства юстиції України" від 28.12.2006 р. № 111/5, Положенням про Єдиний реєстр довіреностей встановлено тарифи та особливості плати за користування Єдиним реєстром довіреностей.

3. Порядком ведення Державного реєстру обтяжень рухомого майна, затвердженим постановою Кабінету Міністрів від 05.07.2004 р. № 830 (зі змінами та доповненнями), встановлено розміри плати за внесення до Державного реєстру обтяжень рухомого майна запису, а також змін і додаткових відомостей до запису та надання інформації із зазначеного Реєстру, що зараховуються до державного бюджету.

4. Статтею 34 Закону "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" встановлено розмір адміністративного збору за отримання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно у порядку, передбаченому статтею 32 цього Закону.

Нотаріальна палата навела в інформаційному листі зазначені розміри станом на 1 січня 2023 року.

Юридичний бізнес поспішає замовити LIGA360 до 15 січня. Тільки зараз ви зможете охопити найбільше співробітників інформацією у новому році. Придбайте рішення для 5 юристів - отримуйте рішення для бухгалтера та піарника у подарунок. Дізнайтесь більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Адміністративний збір на держреєстрацію 2023

Адміністративний збір на держреєстрацію 2023: нерухомість

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини