Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банки не бажають розплачуватися по податках своїх клієнтів

13 березня 2010, 14:00
543
0
Реклама

Учасники Асоціації "Український Кредитно-банківський Союз" виступили проти перекладення відповідальності з клієнтів банків - платників податків на банківські установи. Масове невдоволення з боку фінустанов викликав зареєстрований в парламенті законопроект №4240 "Про внесення змін до статті 5 Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами і державними цільовими фондами" (відносно скорочення фінансових витрат при повторній сплаті податкових зобов'язань)".

Згідно зі змінами, запропонованими депутатом від фракції ПР Іриною Акимовойзобов'язання платника податків перед бюджетом вважатимуться повністю виконаними у момент подачі платіжного доручення у банк (звичайно, своєчасної подачі, в межах термінів, встановлених законом для сплати податків, зборів і інших обов'язкових платежів). Проте саме з цієї миті можуть початися деякі проблеми. Так, підприємець може подати "платежку" в останній день встановленого законом терміну, а банк - виконати це доручення, але вже на наступний робочий день, згодне ст. 8 Закону "Про платіжні системи і переказ коштів в Україні"). В цьому випадку виникає вже заборгованість перед бюджетом (термін-то адже закінчився), і згідно з проектом, відповідальним за таке прострочення вважатиметься саме банк.

Зрозуміло, такий стан справ не влаштовує учасників Асоціації, які всіляко опираються ухваленню законопроекту. В той же час шанси на його прийняття досить високі: 11 лютого цього року його підтримали 316 народних депутатів, проголосувавши за прийняття проекту за основу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини