Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У парламенті може з'явитися декілька опозиційних сил

13 березня 2010, 13:39
317
0
Реклама

Підкоригувати положення Закону "Про Регламент Верховної Ради України"дозволивши створювати в парламенті одночасно декілька опозиційних об'єднань, пропонує народний депутат Ярослав Джоджик (фракція НУ-НС) у проекті закону, зареєстрованому у ВР під номером 6182.

Проектом документу пропонується внести зміни статтю 68 Закону про Регламент ВР Українивідмінивши норму, що встановлює кількісний склад парламентській опозиції і дозволивши формувати у ВР декілька опозиційних сил. Зокрема, із Закону вилучається норма про те, що опозицією може бути фракція, до складу якої входить більше половини депутатів, що не увійшли до складу коаліції. При цьому статтю пропонується доповнити нормою, що дозволяє створювати декілька опозиційних сил в парламенті. Згідно з документом, опозицією може бути також фракція, що складається з депутатів, що не увійшли до складу коаліції. Таким чином після схвалення ВР цього законопроекту і його підписання Президентом в Раді може бути створені декілька опозиційних депутатських фракцій або опозиційних об'єднань депутатських фракцій, які бчкурнув бути парламентською опозицією в цілому.

На думку ініціатора законопроекту, діюче положення Закону про Регламент, визначальне формування тільки однієї опозиційної фракції або одного опозиційного об'єднання депутатських фракцій суперечить Конституції України і обмежує права депутатів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини