Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ввезення і реалізація ліків стане "прозоріше"

13 березня 2010, 11:53
444
0
Реклама

Найближчим часом здійснювати підприємницьку діяльність по ввезенню, зберіганню і реалізації лікарських засобів буде дещо простіше. Цьому неабиякою мірою посприяють прийняті Кабміном постанови №259 "Деяких питань діяльності, пов'язаної з торгівлею лікарськими засобами", №260 "Деяких питань державного контролю якості лікарських засобів" і №261 "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 14 вересня 2005 р. N 902".

Передбачається, що реалізація на практиці цих постанов зруйнує потужну корупційну схему: при ввезенні лікарських засобів, оформленні дозвільних документів для роботи аптек, а також при контролі якості ліків. Змінами передбачений новий чіткий порядок контролю якості лікарських засобів, відбору їх зразків і подальшого лабораторного аналізу, чітко і прозоро визначені повноваження органів контролю якості (Гослекинспекции і її територіальних органів). В той же час, унеможливлюється ввезення ліків в Україну без державного контролю якості.

Окрім цього, постановою Кабміну №259 "Деяких питань діяльності, пов'язаної з торгівлею лікарськими засобами" нарешті впорядковано отримання документів для ліцензій на торгівлю ліками в аптеці. Також затверджена нова форма паспорта аптечного закладу (його структурного підрозділу).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини