Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Боротьбу з корупцією знову хочуть відстрочити

10 березня 2010, 14:09
744
1
Реклама

Народний депутат від фракції НУНС Олег Новиков пропонує зміни до ряду законів, спрямованих на попередження і протидію корупції. Їм поданий той, що 10 березня 2010 року відповідає законопроект № 6159.

Проектом введення в дію законів "Про принципи попередження і протидії корупції", "Про відповідальність юридичних осіб за здійснення корупційних правопорушень"і "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно відповідальності за корупційні правопорушення" переноситься з 1 квітня 2010 року аж на 1 січня 2011.

Це не перше відстрочення подібного роду. Парламент вже одного разу переносив (см матеріал ЛІГА :ЗАКОН )незважаючи на стурбованість ПАРЕ і рекомендації Мінюсту, дату введення в дію цих законів, які в початковій редакції повинні були запрацювати 1 січня поточного року. Президент Ющенко виявив тоді солідарність з думкою парламентарів.

Відкладені антикорупційні закони передбачають обмеження відносно роботи "близьких осіб", отримання подарунків чиновниками; встановлюють спеціальну перевірку для посад, що претендують на заняття, пов'язаних з виконанням функцій держави. Вони також розширюють коло посадових осіб, до яких застосовуються засоби фінансового контролю, і вводять більше жорсткі карні і адміністративні стягнення за корупційні діяння.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини