Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підвищена плата за користування Єдиним реєстром спеціальних бланків нотаріальних документів

4 березня 2010, 14:15
571
0
Реклама

Міністерство юстиції встановило розмір плати за видачу скороченої виписки з Єдиного держреєстру спеціальних бланків нотаріальних документів у розмірі 1 грн. 50 коп. з урахуванням ПДВ. Таке своє рішення Мінюст закріпив в наказі від 18.02.2010 № 334/5 (набуде чинності з дня офіційної публікації).

Окрім цього був також введений новий тариф у розмірі 1 грн., включаючи ПДВ, за перевірку достовірності спеціальних бланків нотаріальних документів за даними Єдиного реєстру спеціальних бланків нотаріальних документів з видачею про це інформаційної довідки.

Нагадаємо, раніше (починаючи з 27 листопада 2009 року) тариф за перевірку достовірності спеціального бланка нотаріальних документів за даними Єдиного реєстру спеціальних бланків нотаріальних документів діяв у розмірі 0,60 грн. з урахуванням ПДВ. Таким чином, що відповідає тариф був підвищений майже на 67 %.

Порядок звернення і обліку спеціальних бланків нотаріальних документів регламентується наказом Мінюсту від 04.11.2009. Зокрема, такі бланки віднесені до документів строгої звітності, а їх облік ведеться нотаріусами в особистих книгах обліку вступу бланків і обліку зіпсованих і анулюваних бланків. При отриманні бланків обов'язково перевіряється їх кількість, відповідність серіїв і номерів, відсутність дефектів. Якщо нотаріус не перевірив кількість бланків, а в пачці їх виявилося менше за покладене, то відповідальність за втрату бланків покладається на нотаріуса.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини