Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Садівничим товариствам уточнили їх організаційно-правову форму

4 березня 2010, 11:48
2133
1
Реклама

Садівничі товариства дійсно можуть функціонувати в такій організаційно-правовій формі, як обслуговуючі кооператививідмічає Міністерство юстиції у своєму листі № 1079-0-2-09-19. Тому у своїй діяльності цим товариствам необхідно, окрім іншого, орієнтуватися на норми і вимоги Закону України "Про кооперацію".

Згідно статті 2 вищезгадані Законикооператив є юрособою, створеною фізичними і юридичними особами, які добровільно об'єдналися на основі членства "для ведення спільної господарської та іншої діяльності з метою задоволення своїх економічних, соціальних та інших потреб на засідках самоврядування". А враховуючи те, що залежно від напрямів діяльності кооперативи можуть бути : житлово-будівельними, садово-городнімигаражними, торгово-закупівельними, транспортними, туристичними, медичними і т. д., те Мінюст приходить до висновку, що садівничі товариства також підпадають під статус кооперативів.

У зв'язку з цим заслуговує на увагу позиція Держкомпідприємництваякий незважаючи на відсутність на законодавчому рівні організаційно-правової форми "садівниче товариство", проте наполегливо рекомендує такій юрособі включати про себе дані в Єдиний держреєстр юридичних осіб і фізосіб - підприємців. Як це зробити - см "Садівничим товариствам нагадали про можливу необхідність замінити свідоцтво про держреєстрацію".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини