Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент має намір встановити терміни публікації актів місцевих рад

26 лютого 2010, 11:31
213
0
Реклама

Парламентський комітет з питань держбудівництва і місцевого самоврядування рекомендує Верховній Раді прийняти у першому читанні законопроект, що стосується офіційної публікації актів органів і посадовців місцевого самоврядування.

Законопроект № 4638 передбачає зміни в ст. 59 Закону України "Про місцеве самоврядування"якими визначено, що доведення актів місцевої влади до відома населення здійснюється шляхом публікації в офіційних виданнях і друкарських засобах масової інформації місцевої влади і розміщення на офіційних веб-сайтах органів самоврядування в глобальній мережі Інтернет в строк не більше 14 днів з дня прийняття.

Чинним законодавством (частина 5 ст. 59 Закону) відносно нормативно-правових актів місцевих рад встановлено, що вони набувають чинності з дня їх офіційної публікаціїякщо самою радою не встановлений пізніший термін введення їх в дію, проте законом не передбачений термін публікації. Пропонований проектом варіант торкатиметься не лише нормативно-правових, але і інших актів, як рад, так і окремих посадовців.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини