Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Крим може стати зоною пільгового режиму інвестування

26 лютого 2010, 09:45
305
0
Реклама

На офіційному сайті Мінекономіки опублікований проект Закону "Про введення спеціального економічного режиму в АРК". Законопроектом передбачається вести пільгові режими для інвесторів на території Криму до 01.01.2031.

Законопроектом пропонується розповсюдити дію спеціального економічного режиму на суб'єктів господарювання, які реалізують на території АРК інвестиційні проекти, зареєстровані в установленому порядку, кошторисною вартістю, еквівалентною не менше чим :

- 10 млн євро - в оброблювальній промисловості;

- 5 млн євро - в сільському господарстві;

- 2 млн євро - в охороні здоров'я :

- 500 тис. євро - в діяльності, пов'язаній з наданням послуг у сфері туризму, відпочинку і розваг, збереженням історичного спадку, збереженням і використанням природних ресурсів, охорона природи.

Таким суб'єктам господарювання пропонується встановити наступні пільги у виді:

- звільнення на період до введення в експлуатацію об'єкту господарської діяльності, але не більше двох років, від сплати ввізного мита при ввезенні нового устаткування і комплектуючих до нього (окрім підакцизних товарів) для реалізації інвестиційного проекту;

- податкового векселя при імпорті нового устаткування і комплектуючих до нього з терміном погашення 720 календарних днів;

- зарахування на спеціальні рахунки Держказначейства п'ятдесяти відсотків нарахованого податку на прибуток, з подальшим напрямом засобів на розширення виробництва товарів (робіт, послуг) у рамках інвестпроекту.

Ухвалення цього законопроекту і його реалізація повинні вплинути на розвиток АРК шляхом залучення додаткових інвесторів в регіон на пільгових умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини