Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оскаржити порушення кримінальної справи зможе ширше коло осіб

24 лютого 2010, 11:20
482
0
Реклама

Верховною Радою зареєстрований законопроект № 6100 про внесення змін до КПК. Законопроект спрямований на уточнення норм карного процесу відносно порядку оскарження постанови про порушення кримінальної справи.

Зокрема, пропонованими змінами в ст. 236-7 КПК конкретизується суб'єкт, що має право на оскарження порушення кримінальної справи по факту. У новій редакції ця не лише особа, інтересів якої торкається порушення справи, його захисник або представник, але і особа, яка за обставинами справи відомо як підозрюване в скоєнні злочину. Крім того, в ст. 236-8 КПК пропонується внести положення про те, що особи, що подали скаргу на постанову про порушення кримінальної справи, мають право ознайомитися з матеріаламина підставі яких справа порушена. Також в КПК пропонується змінити формулювання ст. 98 КПК про те, що кримінальна справа порушується не відносно особи, що скоїла злочин, а відносно особи, підозрюваної в його здійсненні. Таке формулювання є коректним відносно конституційного принципу презумпції невинності (ст. 62 Конституції).

Законопроект розроблений з метою удосконалення судового контролю над діяльністю органів слідства на стадії порушення кримінальної справи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини