Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для боротьби з легалізацією злочинних прибутків і тероризмом Госфинуслуг змінить правила фінансового моніторингу

24 лютого 2010, 09:45
398
0
Реклама

З метою протидії легалізації (відмиванню) прибутків, отриманих злочинним шляхом, і фінансуванню тероризму Госфинуслуг планує внести зміни Розпорядження "Про затвердження Положення про здійснення фінансового моніторингу фінансовими установами" від 05.08.2003 № 25. Відповідний проект змін опублікований на офіційному сайті Комісії.

Зокрема, п. 4.3 розділу 4 Положення пропонується доповнити нормою про обов'язок відповідального співробітника фінустанови повідомляти в Госфинмониторинг про будь-яку спробу здійснення операції, відносно якої виникають мотивовані підозри, що вона здійснюється з метою легалізації (відмивання) прибутків або фінансування тероризму. Крім того, вносяться доповнення до норм Положення, що стосуються ідентифікації клієнтів фінустанов і суб'єктів господарювання, роблять фінансові послуги. Так, зокрема, у разі, коли ризик проведення клієнтом финопераций по легалізації (відмиванню) прибутків оцінюється як високий, установа зобов'язана постійно уточнювати інформацію, отриману за результатами ідентифікації і вивчення клієнта (але не рідше за один раз в рік). Для інших клієнтів термін уточнення інформації не повинен перевищувати трьох років. Також вносяться деякі зміни, що стосуються термінів Положення.

Зміни покликані спричинити поліпшення рівня контролю над суб'єктами первинного фінансового моніторингу з боку Госфинуслуг. Отримання Госфинмониторингом оперативно і в повному об'ємі необхідної інформації дасть можливість якісно здійснювати аналіз фінансових операцій, пов'язаних з легалізацією (відмиванням) прибутків, отриманих злочинним шляхом, і фінансуванням тероризму.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини