Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначені нові вимоги до роботи вантажних митних комплексів, автопортів і автотерміналів

23 лютого 2010, 12:14
555
0
Реклама

Кабінет Міністрів визначився з новими вимогами до функціонування вантажних митних комплексів, автопортів і автотерміналів. Усі вимоги згруповані в 4 блоки: організаційні, технічні, технологічні і вимоги до надання послуг.

Згідно організаційним вимогамвласник вантажного митного комплексу (далі - ГТК), автопорту, автотерміналу на момент його відкриття і під час усього функціонування надає на безкоштовній основі приміщення для роботи митників і інших контролюючих органів за принципом "єдиного офісу", а також приміщення для митного складу; забезпечує розміщення підприємств, що здійснюють декларування товарів і транспортних засобів (митних брокерів), і інших підприємств, які забезпечують функціонування ГТК, автопортів, автотерміналів. Також покладається обов'язок забезпечувати функціонування складів тимчасового зберігання відкритого типу і митного ліцензійного складу відкритого типу.

По технічним вимогам власник ГТК, автопорту або автотерміналу повинен забезпечувати:

- наявність і функціонування системи електронного обліку пропусків для транспортних засобів, переміщуваних по території вантажного митного комплексу (автопорту, автотерміналу), і безперешкодний доступ до цієї системи митників;

- наявність і функціонування контрольно-перепускної системи на в'їзді і виїзді з ГТК, автопорту, автотерміналу, в яку входять шлагбауми, засоби автоматичного прочитування реєстраційних номерних знаків транспортних засобів і електронні ваги з функцією автоматичного внесення інформації про реєстраційний номер ТС і його загальна вага в систему електронного обліку;

- наявність і функціонування системи відеоспостереження за усією територією ГТК, автопорту, автотерміналу, в'їздом і виїздом з нього, фіксація такого відображення для ведення архіву;

- наявність каналів і засобів зв'язку для роботи посадовців митного органу і інших державних контролюючих органів і т. д.

Згідно технологічним вимогамвласник вантажного митного комплексу, автопорту, автотерміналу забезпечує необхідні умови для здійснення усіх форм контролю і митного оформлення.

І, нарешті, відповідно до вимогами до надання послуг має бути забезпечений безкоштовний виїзд і в'їзд з/на територію ГТК, автопорту, автотерміналу транспортних засобів з товарами, які знаходяться під митним контролем, а також безкоштовне їх перебування впродовж трьох годин на вказаній території.

Слід зазначити, що вимоги до надання послуг уперше з'явилися в новомузатвердженій КМУ постанові (в поки що діючій постанові Кабміну "Про затвердження вимог, яким повинні відповідати вантажний митний комплекс, автопорт, автотермінал"яке втратить силу з моменту офіційної публікації нової постанови № 132, про них нічого не говориться). Також не йде мова про обов'язкове забезпечення наявності і функціонування системи відеоспостереження за усією територією ГТК, автопорту, автотерміналу. Передбачається, що підвищення вимог до роботи ГТК, автопортів і автотерміналів виведе якість послуг, що надаються, на вищий рівень, у тому числі що стосується надання транспортно-експедиційних послуг для перевезення експортно-імпортних вантажів залізничним, автомобільним, морським, річковим і повітряним транспортом; організації їх супроводу, охорони і страхування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини