Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГлавКРУ може отримати доступ до банківської таємниці

22 лютого 2010, 17:56
373
0
Реклама

Зобов'язати банки розкривати банківську таємницю по запиту органів Головного контрольно-ревізійного управління (далі - ГлавКРУ) і надати їм право проводити зустрічні перевірки у підприємців, що притягувалися до процедур держзакупівель, пропонує народний депутат Кирило Куликов (фракція НУ-НС). Його законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України про зміцнення фінансово-бюджетної дисципліни" був зареєстрований в парламенті під номером 6097.

Законопроектом пропонується внести зміни в ряд законодавчих актів України з метою посилення відповідальності за порушення фінансового законодавства і законодавства про держзакупівлі. Зокрема, проектом пропонується надати право органам ГлавКРУ в ході проведення перевірки держоргану, що здійснював операції по держзакупівлі, проводити зустрічні перевірки у його контрагентів - юридичних і фізичних осіб - підприємців, що брали участь в процедурі держзакупівлі. При цьому перешкода посадовцям в проведенні перевірки пропонується також віднести до адміністративного правопорушення (штраф згідно з документом за це правопорушення складе від 1190 до 1445 гривен). Крім того, проектом пропонується зобов'язати банки надавати інформацію, що становить банківську таємницюпо запиту органів ГлавКРУ. Проектом також пропонується встановити часовий інтервал, впродовж якого можна буде притягнути до адміністративної відповідальності за порушення фінансового законодавства і законодавства про держзакупівлі. Згідно з документом, адміністративне стягнення може бути накладене максимум після закінчення 2 місяців з дня виявлення правопорушення. І, нарешті, останнє. Проектом пропонується посилити карну відповідальність за нецільове використання бюджетних коштів.

Про те, який вид покарання передбачений законодавством за нецільове використання бюджетних коштів, розповідає матеріал ЛІГА :ЗАКОН За бюджетні махінації можна і розоритися, і сісти .

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини