Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єдиний податок для юрособ: податкова визначилася з урахуванням транзитних засобів

15 лютого 2010, 11:51
2579
0
Реклама

Суб'єкти підприємництва - юрособи, що займаються комісійною торгівлею, надають експедиторські, брокерські і агентські послуги, не повинні враховувати грошові засоби, що є транзитними і на які ці суб'єкти не мають права власності, при визначенні права на сплату єдиного податку.

На це звернула увагу ДПАУ у своєму нещодавно опублікованому листі № 29353/7/15-0117. При цьому, як додатково підкреслюють співробітники податкового відомства, єдиним податком можуть обкладатися лише суми комісійної або агентської винагороди, отриманого упрощенцами від їх клієнтів. Інші ж засоби, що поступають на рахунки единоналожника при здійсненні комісійної торгівлі або наданні брокерських, агентських і експедиторських послуг, є транзитними і належать іншим особам.

Відмітимо, що в попередній редакції цього листа ДПАУ нічого не говорила про те, що транзитні засоби не враховуються при визначенні ліміту, що надає право на сплату єдиного податку. Це, у свою чергу, створювало труднощі для упрощенцев, яким не завжди було зрозуміле, як не вийти за межі встановленого для них ліміту у 1 млн гривен і не втратити статус упрощенца. Тепер же це питання освітлене досить ясно: транзитні засоби единоналожников не враховуються при визначенні річного об'єму виручки від реалізації продукції юрособи, що перебуває на спрощеній системі оподаткування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини