Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оформлення додатків до позовних заяв, скарг, що подаються в електронній формі: позиції ВС

Реклама

Суддя касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду Наталія Сакара висвітлила найважливіші правові позиції КЦС ВС за 2021 рік.

Зокрема, вона звернула увагу на кілька постанов КЦС ВС щодо оформлення додатків до позовних заяв, заяв, скарг, що подаються в електронній формі.

  • Електронне доручення, яке можливо надати за допомогою підсистеми «Електронний суд», видається за наявності у відповідної особи довірителя та його представника особистих електронних кабінетів у підсистемі «Електронний суд», що передбачає наявність у таких осіб електронного цифрового підпису. Електронне доручення видається лише за умови його підписання електронним ключем довірителем за допомогою алгоритмів, визначених у підсистемі «Електронний суд». Надалі таке електронне доручення автоматично додається до позовної заяви, яка подана представником від імені довірителя через підсистему «Електронний суд», при цьому у користувачів відсутня можливість будь-яким чином впливати на зміст та вигляд такого електронного доручення, тобто воно формується підсистемою «Електронний суд» самостійно, відповідно до обраного обсягу повноважень представника. У зв'язку з наведеним суди у випадку отримання пакету документів, сформованих підсистемою «Електронний суд», не мають права вимагати від особи додаткового надання паперового примірника такої довіреності або іншого документа, що посвідчує повноваження представника, за наявності належним чином оформленого електронного доручення (постанова КЦС ВС від 08 вересня 2021 у справі № 486/259/2).

Як заповнити договір швидко та без помилок? Спробуйте систему CONTRACTUM у LIGA360. Заповніть мінімум полів з датами та сумами, та завантажте готовий договір. Також система автоматично підставить реквізити сторін. Деталі за посиланням.

Дізнавайтеся першими про правові зміни - мінімізуйте юридичні ризики. ІТ-платформа LIGA360 сповістить про зміни законів, судових рішень, компаній. Заручіться підтримкою надійного партнера ЛІГА:ЗАКОН в умовах постійних змін.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини