Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Сірі" мобілки почнуть відключати в лютому

10 лютого 2010, 12:05
470
0
Реклама

Перші відключення мобільних телефонів, код ІМЕІ яких не підтверджений, почнуться з 16.02.2010, але з дотриманням терміну 90 днів з дня отримання Смс-повідомлення, повідомляє прес-служба Нацкомсвязи.

Нагадаємо, що Комісією 20.10.2009 було прийнято Рішення № 1722 про початок обміну списками кодів ІМЕІ між мобільними операторами і Українським державним центром радіочастот (УГЦР). УГЦР за результатами обробки наданих операторами і МВС переліків кодів ІМЕІ сформував "білий", "сірий" і "чорний" списки, які передав мобільним операторам. Рішенням Нацкомсвязи від 24.12.2009 № 1818 мобільні оператори зобов'язалися почати розсилку Смс-повідомлень власникам "сірих" телефонів з 02.01.2010.

Слід зазначити, що згідно пп. 4.1.31 п. 4.1 Ліцензійних умовмобільних операторів, що регламентують діяльність, максимальний термін надання телекомунікаційних послуг на термінал, код ІМЕІ якого відсутній в узагальненій базі цих кодів ІМЕІ, не повинен перевищувати трьох місяців з моменту реєстрації такого терміналу в мережі оператора мобільного зв'язку. До цього ж терміну прив'язано відключення "сірих" і "чорних" телефонів після отримання абонентами відповідного Смс-повідомлення. Абоненти, мобільні термінали яких внесені в "сірий" список, мають можливість довести легальність свого телефону впродовж цих трьох місяців. Інакше телефони будуть відключені.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини