Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКРС підготувала єдиний порядок формування тарифів на доступ до кабельного електрозв'язку

4 лютого 2010, 17:43
278
0
Реклама

Проект Порядку формування тарифів на послуги доступу до кабельною каналізації електрозв'язку, розроблений Національною комісією з питань регулювання зв'язку (НКРС), проаналізував і погоджував АМКУ.

Останній вважає, що прийняття Порядку визначить єдиний для усіх діючих на території України суб'єктів і прозорий механізм формування тарифів, який зробить неможливим включення операторами телекомунікацій у вартість їх послуг невиправданих витрат. Крім того, документ надасть НКРС усі засоби впливу на забезпечення належного контролю за встановленням операторами економічно обгрунтованою вартості послуг доступу до кабельної каналізації електрозв'язку.

Проект розроблений НКРС у виконання рекомендацій АМКУ і має бути погоджений до твердження з іншими профільними органами влади і поданий на реєстрацію в Мінюст. Невирішеним залишається лише питання розмежування функцій регулювання між НКРС і Комітетом. Виходячи з міжнародного досвіду, швидше за все, аналіз телекомунікаційних ринків і визначення суб'єктів з істотним ринковим впливом буде віднесений до компетенції Комісії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини