Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін дозволив здійснювати госпдіяльність без дозвільних документів

4 лютого 2010, 16:31
1524
0
Реклама

Кабінет Міністрів нарешті закріпив на підзаконному рівні так званий принцип "мовчазної згоди"про яке так багато говорили останнім часом.

Суть цього значущого нововведення згідно постанові КМУ № 77 полягає в наступному: у разі невидачі компетентним органом у встановлений термін дозвільного документу, необхідного для діяльності суб'єкта господарювання, останній може вільно приступати до цієї діяльності і без наявності такого документу. Це ж правило застосовується у разі, якщо упродовж покладеного терміну дозвільний орган не надав рішення про відмову у видачі документу.

Такою "забудькуватістю" (чи непунктуальністю) держорганів можуть сповна скористатися підприємці, які все одно матимуть право здійснювати бажаний вид госпдіяльності. Більше того, застосування принципу "мовчазної згоди" не вважатиметься правопорушенням в розумінні ст. 164 КоАП (порушення порядку здійснення господарської діяльності). Єдина умова, яка ставиться перед підприємцемця обов'язкова наявність копії опису прийнятих від нього документів, необхідних для отримання дозволу, з відміткою про дату прийняття.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини