Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Покупцям об'єктів держвласності поставили нові вимоги

4 лютого 2010, 15:04
324
0
Реклама

Мінпромполітики поповнило перелік обов'язкових вимог при укладенні договору купівлі-продажу об'єкту держвласності.

В якості обов'язкових умов в такому договорі серед іншого мають бути записані:

- обмовка, що при відчуженні об'єктів нерухомого майна земельна ділянка (площею _____), на якій такі об'єкти розміщені, і та земельна ділянка, яка потрібна для обслуговування нерухомого об'єкту, залишаються в державній власності і можуть використовуватися згідно з чинним законодавством;

- пункт, згідно з яким впродовж 10 днів з моменту підписання акту прийому-передачі реалізованого майна з новим власником полягає ще і договір про відшкодування плати за землю, використовуваної для утримання нерухомого об'єкту.

Раніше в Мінпромполітики теж стверджувалищо земельна ділянка, на якій знаходиться проданий об'єкт держвласності, навіть після укладеної угоди продовжує залишатися у власності держави. Проте в самому тексті договору такий пункт міг бути і не вказаний, що створювало деякі непорозуміння, в першу чергу для самого покупця.

Нагадаємо, рішення про дачу згоди на відчуження об'єктів нерухомого майна, а також повітряних і морських суден, судів внутрішнього плавання і рухомого складу залізничного транспорту приймається Мінпромполітики тільки після узгодження з Фондом держмайна України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини