Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон, що продовжив мораторій на продаж сільгоспземель, набув чинності

3 лютого 2010, 11:52
351
0
Реклама

Учора в газеті "Голос України" і на сайті Верховної Ради обнародуваний Закон, що вносить зміни в пункти 14 і 15 Перехідних положень Земельного кодексу України.

Він підписаний спікером українського парламенту Володимиром Литвиномоскільки Президент Віктор Ющенко повернув його без підпису (хоча повинен був підписати і опублікувати впродовж 10 днів згодне ч. 4 ст. 94 Конституції) навіть після подолання Верховною Радою президентського вето.

Законом, що набув чинності, передбачається, що до набуття чинності законів про державний земельний кадастр і про ринок земель, але не раніше 2012 року не допускається: купівля-продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної і комунальної власності, окрім вилучення (викупу) їх для громадських потреб; купівля-продаж, відчуження іншим способом або зміна цільового призначення (використання) земельних ділянок, що знаходяться у власності громадян і юридичних осіб для ведення товарного сільгоспвиробництва, а також земельних ділянок, виділених на місцевості власникам земельних паїв для ведення особистого селянського господарства, і самих земельних паїв, окрім передачі їх у спадок, обміну однієї ділянки на іншій згідно із законом і вилучення ділянок для громадських потреб.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини